Courses: Prosessforbedring med Lean Six Sigma


Classroom2 DaysFull-timeCoursesNorwegian



Prosessforbedring med Lean Six Sigma

Du lærer å bruke nøytrale fakta og analyse, til å prioritere riktige prosjekter og løsninger.

Prosessforbedring.jpg

Vi bruker Six Sigmas DMAIC modell Define – Measure – Analyze – Improve - Control til problemløsning. 

Kurset gjennomføres for bedriftsteam på 4-8 personer og vi jobber med en bedrift spesifikk utfordring. 

Ønsker du å:

  • Forbedre kvaliteten?
  • Redusere kostnader?
  • Oppnå økt produktivitet?

I dette kurset lærer du relevante Lean Six Sigma verktøy for å gjennomføre ønsket prosessforbedring. Lean Six Sigma er en faktabasert forbedringsmetode som fokuserer på flyt og å redusere variasjon. 

Du lærer å:

  • Strukturere prosjekter for å lykkes bedre i gjennomføringen
  • Definere gode måltall for å følge opp resultater, og oppnå målbare effekter
  • Forstå kundebehov og sette spesifikke krav
  • Kartlegge prosesser og bestemme mulige årsaker
  • Vite forskjell på normal og spesiell variasjon for å reagere riktig på måleresultat
  • Avgjøre prosessers stabilitet (forutsigbarhet) og kapabilitet (evne til å levere på kundens krav)
  • Analysere data statistisk og grafisk for å bestemme rotårsaker
  • Prioritere og implementere riktige løsninger
  • Redusere risiko ved endringer og sikre varige resultat

Vi lager en fremdriftsplan for å gjennomføre den prosessforbedring du ønsker, og bruker dine data underveis i kurset dersom du ønsker det.

Kursinnhold

Kurset vil gi deg en innføring i Lean Six Sigma, hvor vi går i dybden på verktøy som er relevant for deg. Dette kan du forvente å lære om:

  • Hva Lean Six Sigma er, og hva du kan oppnå ved å kombinere disse verktøyene i din virksomhet
  • Hvordan du øker kundefokus og forstår kunder bedre
  • Strukturert prosjekt utvelgelse slik at du fokuserer på det som er viktigst for bedriften din
  • Å spesifisere konkrete mål og velge riktig måltall for prosjekter
  • Hva en prosess er, og hvordan du identifisere prosesser i din arbeidssituasjon
  • Prosesskartlegging for å få oversikt og bedre forståelse av prosesser
  • Identifisere mulige årsaker til problemer i prosessene dine, som påvirker kvalitet, produktivitet og kostnader
  • Hvordan du skiller mellom verdiskapende og ikke verdiskapende aktiviteter
  • Ulike former for sløsing og hvordan du reduserer sløsing for å oppnå bedre flyt og produktivitet
  • Variasjon, robusthet og kapabilitet: hva kan du forvente av prosesser basert på historiske data?
  • Forskjell på normal og spesiell variasjon
  • Beregne effekten av forbedringene dine
  • Stille kritiske spørsmål, etterlyse fakta og ikke være forutinntatt på valg av løsning
  • Utfordre etablerte sannheter

Kurset innebærer praktiske øvelser og oppgaver for å fremme læring. Dine egne data benyttes så fremt det er mulig. Innholdet tilpasses ditt behov.

Vil du lære om statistiske og grafiske analyser, statistisk prosesskontroll, målesystemanalyse, korrelasjon & multivariabel analyse, hypotesetesting, variasjonsanalyser eller forsøksdesign?

Kurset tilpasses ditt behov og kursvarighet justeres basert på hva som er relevant for deg å lære.

Basert på samtale om behov fastsettes kursvarighet. 

 

Kursholder

Kursholder Sissel Pedersen Lundeby er IASSC (International association for Six Sigma certification) akkreditert kursholder (eneste i Norge per august 2019):

"This accreditation publically reflects that you have met the standards established by IASSC such that those who participate in a training program led by you can expect to receive an acceptable level of knowledge transfer consistent with the Lean Six Sigma belt Bodies of Knowledge as established by IASSC." 

Sissel har bred erfaring innen produksjon og praktisk anvendelse av Lean Six Sigma. Hun har en analytisk tilnærming til problemløsning, og bruker Lean Six Sigma til kontinuerlig forbedring.

Sissel er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk fra NTNU, og har mer enn 19 års erfaring innen produksjon og miljøteknologi. Hennes Lean Six Sigma opplæring startet i 2002, hos et amerikansk firma hvor hun ble Black Belt sertifisert i 2004. I 2017 ble hun også Black Belt sertifisert gjennom IASSC.

Sissel har svært god erfaring med å bruke Lean Six Sigma til forbedringer, og fokuserer på å skape målbare resultater. Kursene bruker praktiske, gjenkjennelige eksempler, og formidler Lean Six Sigma på en enkel, forståelig måte.  

 

Tilbakemeldinger

"Inspirerende, faglig dyktig, folkeliggjør et teoretisk fagområde"

Espen Fjeld, Kommersiell direktør hos Berendsen

"Faglig meget dyktig og klar fremføring. Morsom og skaper tillit"

Jon Sørensen, Produksjonsleder hos Berendsen

"10/10 flink til å nå alle

Erlend Stene, Salgsleder hos Berendsen

"Tydelig og bra presentert. God til å kontrollspørre og lytte (sjekke forståelse)"

Morten Bodding, Produksjonsleder hos Berendsen

"Du er inspirerende, positiv og veldig dyktig i faget"

Kursdeltager fra EWOS

"Utgjorde en forskjell, engasjert og dyktig"

Kursdeltager fra EWOS

"Jeg var veldig imponert over Sissels Lean Six Sigma kunnskap. Hun gjør det enkelt å identifisere forbedringer og skape resultater"

Daryl Powell, Lean Manager, Kongsberg Maritime Subsea 

 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale om behov!

 



Directions


Bestemmes i samråd med kursdeltagere.

Lean Tech AS har avtale med Thon hotels og holder kurs i deres lokaler.

Det er også mulig å sette opp kurs hos bedriften eller i lokalene Lean Tech leier hos SNØ på Lørenskog (Snøfonna 5). 



Prerequisites


Ingen. Kurset er på norsk. Behov for egen PC.



Duration


Lengden på kurset justeres ut fra hvilke verktøy som er relevant for deg.

Basert på samtale om behov fastsettes kursvarighet. Normalt 2-5 dager.



Credits


Ingen



Submission


Ingen



Target audience


Produksjonsbedrifter og andre bedrifter som har behov for prosessforbedring for å redusere kostnader, forbedre kvailteten og øke produktiviteten. 

Kurset gjennomføres for bedriftsteam på 4-8 personer og vi jobber med en bedrift spesifikk utfordring. Teamet kan gjerne bestå av personer med ulike roller i bedriften.





Sjekk om du er registrert fra før

Før vi går videre ønsker vi å ta en rask sjekk for å se om du allerede er registrert i systemet. Hvis du ikke finnes fra før vil alt du taster inn føres videre til skjemaet.
{{ ctrl.registration_message }}
Det kan se ut til at du allerede har en konto. Har du glemt passordet trykk her for å sette et nytt passord.

Contact us
Prosessforbedring med Lean Six Sigma
Start here
The form uses SSL encryption
Takes a minute to complete
Quick response

Promotion!
Fields marked with * are mandatory
Customer type*
Preferred currency *
Date and location *
Participants
How many? (Gift card)
Enter promo code (Gift card)
The promo code is correct and discount applied.
No promotion found. Sure you got the promo code right?
Promo code is correct but the promotion does not give better price than current campaign.
{{ctrl.campaign_message_text}}
Participant {{$index+1}}
{{item.tooltip}}
{{item.tooltip}}
{{item.is_required ? item.title + '*' : item.title}}
{{item.is_required ? item.title + '*' : item.title}} {{item.tooltip}}
*{{ error }}
Format: {{ctrl.form.field[section.title][outerIndex][item.id]['format']['format'] }}
{{key}} = {{value}} .
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.tooltip}}
{{item.is_required ? item.title + '*' : item.title}} {{item.tooltip}}
*{{ctrl.line_item_errors[section.title+'-'+outerIndex+'-'+item.id]}}
{{item.tooltip}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
Filen ble lastet opp
Filen ble fjernet
Laster opp... {{item.upload_progress}}%
{{ file.file.name }} Fjern
Choose skills you already have from the list below
{{ctrl.total_discount | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
{{ctrl.total_voucher_discounts | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
{{ reserved.title }}
{{ctrl.total_amount_after_discounts_and_vouchers | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
VAT {{ctrl.total_vat | fprice}} kr {{ctrl.currency}}
Payment Information
{{ invoice_field.title }}*
Number: 1+2 *
Please correct the following and try again
{{ ctrl.errors_msg }}
Submitting ...
Wait until the file upload is complete






Powered by